Home » Geen categorie » In gesprek met Luuk van Tol, Manager Pensioenservice, Blue Sky Group

“Met ons nieuwe team van pensioenprofessionals gaan we onze ambities waarmaken”

In gesprek met Luuk van Tol, Manager Pensioenservice, Blue Sky Group

De juiste professionals vinden, kan lastig zijn. Zeker nu kandidaten hun werkgevers voor het uitzoeken hebben. Gelukkig kan CTRL-F werving & selectie helpen. Met ruim 20 jaar ervaring in recruitment en matching brengen wij professionals en financieel dienstverleners bij elkaar. Maar… hoe gaat dat achter de schermen en wat vinden onze klanten van onze werkwijze? De komende tijd gaan we met een aantal van hen in gesprek over de uitdagingen waar zij mee te maken hebben, hun ervaringen met CTRL-F én de successen die samen geboekt zijn.

Luuk van Tol, Manager Pensioenservice bij Blue Sky Group bijt het spits af. Sinds vijf jaar is hij werkzaam als manager van een team met inmiddels 50 medewerkers. “We zijn een onafhankelijke pensioenuitvoerder, voortgekomen uit de KLM-pensioenfondsen en willen de best mogelijke pensioenvoorziening voor deelnemers van pensioenfondsen bieden: ‘meer voor nu en later’. We ondersteunen en adviseren pensioenfondsbesturen op het gebied van vermogensbeheer, pensioenadministratie, bestuursondersteuning en deelnemerscommunicatie. We zijn een relatief kleine organisatie -met bijna 200 medewerkers- en zijn heel servicegericht; customer intimacy is voor ons heel belangrijk. Hierdoor weten we goed wat er speelt bij onze klanten, geven we praktisch- en persoonlijk advies en kunnen we écht het verschil maken. Onze interne teams zijn informeel, klein en sociaal. Zo kunnen we goed samenwerken, persoonlijke service bieden aan onze klanten én is er ook veel ruimte voor leuke activiteiten zoals borrels en (hopelijk volgend jaar weer) de jaarlijkse skivakantie.”

 De afdeling Pensioenservice van Luuk van Tol bestaat uit vier (klant)teams en een team van pensioenspecialisten. Het vierde klantteam is in 2020 opgestart met medewerkers die via CTRL-F zijn geplaatst. De afdeling bestaat momenteel uit 50 medewerkers en is verantwoordelijk voor de uitvoering van de pensioenregelingen van negen pensioenfondsen. “Met ons nieuwe team van pensioenprofessionals gaan we onze ambities waarmaken.”

 

Wie: Luuk van Tol, 58 jaar
Wat: Manager Pensioenservice, Blue Sky Group
Waar: op kantoor in Amstelveen

Werkt bij Blue Sky Group sinds: januari 2016

Werkt met CTRL-F samen sinds: april 2020

Heeft momenteel 5 medewerkers via CTRL-F in dienst (deta-vast)

 

Wat zijn jouw grootste uitdagingen bij Blue Sky Group en hoe helpt CTRL-F je daarbij?

Sinds 1 januari jl. bedienen we ook het pensioenfonds van Philips. Daardoor zijn we flink uitgebreid en moest er op korte termijn een heel nieuw team voor dat fonds worden opgestart: een grote uitdaging! We zochten mensen met werkervaring en enthousiasme om op een persoonlijke en professionele manier met onze (nieuwe) klant aan de slag te gaan. Het vinden van de juiste mensen bleek echter geen gemakkelijke opgave. We hebben zelf sollicitatieprocedures opgestart, maar merkten dat het bereik te klein was. Omdat Talent&Pro onze ‘preferred supplier’ is voor jonge gedetacheerde pensioenprofessionals op specifieke klussen, en wij een goede ervaring hebben met de mensen die zij plaatsen, hebben wij hen gevraagd mee te denken. Zij hebben ons met ‘zusje’ CTRL-F in contact gebracht, die inmiddels vijf ervaren pensioenprofessionals via een deta-vast constructie bij ons heeft geplaatst. De eerste collega’s nemen wij binnenkort al over!

“CTRL-F heeft vijf ervaren pensioenprofessionals via een detavast-constructie bij ons geplaatst. De eerste collega’s nemen wij binnenkort al over!”

 

Er zijn inmiddels vijf medewerkers via een detavast-constructie bij jullie in dienst. Welk soort functies vervullen zij?

We maken bij Blue Sky Group geen onderscheid in functies. De medewerkers in mijn team zijn dan ook allemaal allround pensioenmedewerker. We verwachten van ze dat zij inzetbaar zijn binnen alle facetten van de pensioenadministratie. Allround klinkt misschien niet heel ‘sexy’ maar dekt wel de lading. De ene dag zitten zij bijvoorbeeld aan de telefoon om inhoudelijke vragen te beantwoorden van deelnemers, gepensioneerden en instanties. Terwijl zij de volgende dag echtscheidingsmutaties berekenen of een presentatie geven. Ook vinden we het belangrijk dat ze oog hebben voor procesverbeteringen. We verwachten dus veel van onze mensen, maar tegelijkertijd is het ook een heel afwisselende baan. De medewerkers die nu via een detavast-constructie bij ons zijn geplaatst, zijn allemaal hoogopgeleide ervaren pensioenprofessionals die precies weten hoe het werkt. Ik ben daar erg blij mee!


Wat is volgens jou kenmerkend aan de dienstverlening van CTRL-F?

De open werksfeer en de manier van feedback geven van CTRL-F is kenmerkend en vind ik fijn. We kunnen alles bespreekbaar maken en streven samen naar het beste resultaat. Met Leonie van Leeuwen (Managing Recruitment Consultant red.) heb ik een goede band. Binnen Blue Sky Group vinden we een heldere en open samenwerking met onze klanten en leveranciers heel belangrijk. Die is er met CTRL-F. Leonie is er wanneer we haar nodig hebben, ze luistert goed en onderneemt meteen actie. Natuurlijk hebben we in onze business met mensen te maken en gaat er wel eens iets mis, maar oplossingen zijn door CTRL-F snel gevonden.


Wat beschouw je als het grootste succes dat je samen met CTRL-F hebt behaald?

Het team wat we moesten samenstellen om het pensioenfonds van Philips te bedienen is, mede dankzij het werk van CTRL-F, geslaagd. Daardoor is de dienstverlening voor dat fonds in goede handen! Dat de detavast’ers veel werkervaring hebben is absoluut een meerwaarde. Hierdoor waren zij snel inzetbaar. We hebben vier 50+’ers en een 60+’er aangenomen. Wij geloven niet zo in een ‘leeftijdenverhaal’. Bij ons gaat het om: ‘wie ben je, wat kom je brengen, en pas je bij ons?’ Dan maakt het niet uit of je 25 of 62 bent. CTRL-F weet met succes de juiste mensen te vinden.

We zetten in op groei. Vanaf 1 januari 2022 komt ook het pensioenfonds van Mars naar ons toe. We zijn dan ook nu al bezig met plannen om onze afdeling nóg verder uit te kunnen breiden. We willen de pensioenprofessionals die niet ‘spontaan’ zelf op een vacature reageren ook weten te interesseren. Ik sluit dan ook niet uit dat we CTRL-F daar weer bij betrekken.

“Bij ons gaat het om: ‘wie ben je, wat kom je brengen, en pas je bij ons?’ Dan maakt het niet uit of je 25 of 62 bent. CTRL-F weet met succes de juiste mensen te vinden.”


CTRL-F in drie woorden voor jou…

Open, kwaliteit, partnerschap

 

Kijk voor meer informatie over Blue Sky Group op www.blueskygroup.nl

blue sky group logo