Laat je bedrijf
groeien met de
juiste mensen

Werkgever

De juiste professionals vinden, kan lastig zijn. Zeker nu kandidaten de werkgevers voor het uitzoeken hebben. Gelukkig kunnen wij je helpen. Als onderdeel van Redmore kent CTRL-F 1.600 professionals met ervaring in de financiële dienstverlening en weten we precies wat deze mensen beweegt. En ons netwerk is nog veel groter. Bovendien hebben we 20 jaar ervaring in recruitment en matching. Gegarandeerd dus dat wij een match voor je kunnen maken.

Wil je een kandidaat eerst beter leren kennen? Dan kan hij of zij in een detavast-constructie bij je starten: de eerste periode betalen wij het salaris. Een soort proeftijd dus, waarin wij het risico dragen. Ben je tevreden, dan treedt de kandidaat na de afgesproken termijn bij je in dienst.

Neem contact met ons op

WERVING EN SELECTIE VOLGENS CTRL-F

1. No cure, no pay

We weten zeker dat we je organisatie kunnen versterken. Zo zeker, dat je ons pas achteraf betaalt: niet voor, maar nádat je het contract met je nieuwe medewerker hebt getekend.

2. Geen exclusiviteit

We eisen geen exclusiviteit voor je recruitmentopdrachten. Eerlijk gezegd zijn we er gewoon van overtuigd dat je na onze eerste samenwerking met niemand anders meer in zee wilt.

3. Transparante tarieven

Bij ons geen verborgen kosten, alleen duidelijke afspraken en transparante tarieven: 21% van het bruto jaarsalaris inclusief emolumenten bij een werving & selectie opdracht.

HOE WE WERKEN

1. Een persoonlijke intake

We komen graag langs om jullie beter te leren kennen: de organisatie, mensen en sfeer. Dan bespreken we meteen je openstaande functie(s). Zo kunnen we kandidaten screenen op inhoudelijke kennis en sociale skills.

2. Het juiste profiel vinden

Op basis van alle informatie zoeken wij de geschikte kandidaat in ons uitgebreide netwerk, of daarbuiten. Ook brengen we de functie bij de juiste doelgroep onder de aandacht.

3. Screening en assessment

Alle kandidaten worden grondig gescreend, zowel op hard en soft skills als company en cultural fit. Daarbovenop kunnen we een uitgebreid persoonlijkheidsprofiel van de kandidaten maken: de 3D Disk Scan.

4. Introductie van kandidaten

We bespreken de geselecteerde kandidaten uitgebreid met je, inclusief hun cv en onze persoonlijke bevindingen. Natuurlijk nemen we hierin ook de resultaten uit de 3D Disk Scan mee, mocht je hiervoor gekozen hebben.

5. Start sollicitatieproces

Om het je makkelijk te maken, plannen wij de kennismakingsgesprekken met de kandidaten voor je in. Van begin tot eind van dit proces blijven we actief betrokken. Als een luisterend oor voor beide partijen proberen we zo misverstanden of onduidelijkheden te voorkomen.

6. We blijven betrokken

Tijdens de eerste maanden nemen we regelmatig poolshoogte, bij jou en je nieuwe medewerker. Zijn jullie tevreden, verloopt alles volgens plan? En kunnen we misschien nog iets voor je betekenen?

6 redenen om met
CTRL-F te werken

Expertise

We hebben 20 jaar ervaring in recruitment en matching en zijn specialist in de financiële dienstverlening. We kennen dus je uitdagingen, en kunnen inschatten welke professional bij je past.

Groot netwerk

We blijven investeren in ons netwerk en onze uitgebreide database met vakspecialisten. Hierdoor kunnen we snel goede kandidaten aan je voordragen.

Betrokken

De wensen en behoeften van jouw organisatie vinden we heel belangrijk. Daarom starten we met een persoonlijke intake, en houden we ook nadat je een nieuwe medewerker gevonden hebt contact.

Kwaliteit

Tevreden zijn we pas als jij de juiste kandidaat in dienst kunt nemen. Onze branchekennis en de tools die we hiervoor hebben ontwikkeld, zoals de 3D Disk Scan om persoonlijkheidsprofielen te maken, zijn hiervoor een goede basis. Daarnaast hebben we een groot netwerk en veel (branche)kennis.

Op maat

We zetten graag een stapje extra voor de perfecte match. Mist jouw ideale kandidaat nog een Wft-certificaat? Dan hebben we nog wel een plekje vrij in ons uitgebreide opleidingsprogramma. Wil je een tijdje kennismaken met een kandidaat? Dan starten we met detavast: een verlengde proeftijd waarin wij als detacheerder het salaris betalen.

Transparant

We vinden het belangrijk dat je precies weet waar je aan toe bent. Daarom zijn we transparant over onze tarieven: je betaalt 21% van het bruto jaarsalaris van een kandidaat. En dat op no cure, no pay-basis.