Home » Geen categorie » Blog Bart Eijsma

“Ga het maar gewoon doen”

Wauw… we zijn alweer bijna een jaar verder sinds ik bij CTRL-F ben gestart. Gek eigenlijk hoe ik nog heel goed weet hoe ik vorig jaar aan dit nieuwe avontuur begon. De sollicitatie gesprekken die ik had met mijn, nu collega’s, waren geweldig. Zo veel energie in een nog zo’n klein team, een team waarin ik snel mijn eigen kracht zou ontdekken en een echte bijdrage kon gaan leveren. Nu is mij natuurlijk duidelijk hoeveel ik in het afgelopen jaar heb geleerd. Maar een jaar geleden, had ik eigenlijk weinig idee waar ik aan was begonnen.

Recruiter zijn, wat betekent dat nou eigenlijk? Hoe kan ik nou degene zijn die mensen gaat helpen om hun potentiële droombaan te vinden, terwijl ikzelf nog niet weet of deze baan wel bij mij past? Zoveel vragen die door mijn hoofd speelde een jaar geleden. Al snel werd mij duidelijk dat piekeren totaal geen nut had. “Ga het maar gewoon doen”. Dat is iets wat mijn collega’s vanaf het begin al hebben gezegd. En dus, ging ik het maar gewoon doen. In korte tijd heb ik zo veel geleerd over recruiten. Ik leerde hoe en waar je de juiste mensen kon vinden, hoe je de persoon achter het cv zoekt en natuurlijk hoe je de juiste matches maakt. Het leukste aan deze job is de vrijheid die ik krijg om mee te denken en extra taken op te pakken. Zo houd ik mij nu naast het werven van kandidaten ook bezig met de bedrijfspagina op LinkedIn en beheer ik onze vacatures op diverse platformen.

Alhoewel ik in een jaar al enorm ben gegroeid, niet alleen als recruiter maar ook als persoon, zit er geen limiet aan hoeveel kennis ik nog op kan doen. Een leuke vergelijking die mijn collega Robin laatst deed: “Zie je baan en leercurve als het proces van je auto”. Voor sommige mensen zal dit nu heel onlogisch klinken. De mensen die mij wat beter kennen weten dat ik sinds een jaar ook best een auto fan ben. Constant blijf ik aan mijn auto bouwen, verander ik onderdelen en blijf ik finetunen. Eigenlijk is het nooit genoeg. In de loop van de tijd zullen er altijd dingen zijn die je kan verbeteren. Hetzelfde geld voor mijn functie als recruiter!

Een jaar geleden had ik weinig idee waar ik aan begon en was mijn carrière pad nog onduidelijk. Hoe ik er nu in sta? “Ga het maar gewoon doen”, je ziet vanzelf wat het je oplevert.